Cursul nostru de îngrijire a nou-născutului tratează aspectele de bază ce ţin de fiziologia şi nevoile concrete ale unui bebeluş, alături de aspectele psihologice şi emoţionale ale dezvoltării lui.

 

Cu dorinţa de a insufla părinţilor încredere în capacitatea lor de a-şi îngriji copilul, venim cu informaţii susţinute de forurile internaţionale de sănătate fizică şi psihică, cu exerciţii practice şi cu multă empatie şi răbdare pentru a răspunde tuturor temerilor, îngrijorărilor şi întrebărilor viitorilor părinţi.

 

Ce vom puncta cu siguranţă la curs:

 

 • Adaptarea nou-născutului de la viaţa intrauterină la viaţa extrauterină
 • Perioada de adaptare acasă: îngrijiri, băiţa, schimbatul scutecului, masajul bebeluşului, colicile, buricul
 • Nevoile nou-născutului şi nevoile părinţilor
 • Plânsul bebeluşului
 • Somnul bebeluşului
 • Purtatul bebeluşului
 • Comunicarea cu bebeluşul
 • Semnale de alarmă

 

Acest curs se adresează gravidelor aflate în ultimul trimestru de sarcină cât şi tăticilor. Cursul durează trei ore.

 

Nu rata să afli tot ce ai nevoie să ştii despre initierea alăptarii la Cursul GRATUIT despre alăptare.

 

De asemenea, dacă vrei să afli mai multe despre travaliu şi naştere, pe lângă informaţiile de îngrijire a bebeluşului te aşteptăm la Cursul pentru pregătirea travaliului si naşterii .

 

Trainer:

 Urmatoarele cursuri:

15 iunie, ora 18:30

 

Programările se fac prin email: contact@pravaliaparintilor.ro sau la telefon 0747875829

Pret : 150 lei de persoana sau cuplu

Preţ pachet curs pregatire travaliu & naştere (Lamaze) + curs îngrijiri bebe : 350 lei (9 ore de curs) de persoana sau cuplu

În timpul cursului îţi vom da câteva indicii despre ce produse ne plac nouă pentru îngrijirea bebeluşului şi de ce.

La final, tatăl va primi o adeverinţa care atesta participarea lui la cursul de puericultură şi un atestat de puericultură necompletat. Cu acestea el va trebui să se îndrepte către medicul de familie pentru completarea atestatului de puericultură în vederea prelungirii concediului de paternitate, conform următoarelor articole din HG 244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999:

Articolul 6

 1. Tatăl copilului nou-născut, care participă efectiv la îngrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucrătoare cu încă 10 zile lucrătoare, dacă a obţinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultură.
 2. Dreptul la majorarea duratei concediului paternal în condiţiile alin. (1) se acordă numai o singură dată, indiferent de numărul copiilor titularului.

Articolul 7

 1. Cursul de puericultură constă în prezentarea unor noţiuni elementare teoretice şi practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, în vederea participării efective a tatălui la îngrijirea propriului copil nou-născut.
 2. Cursul de puericultură va fi ţinut de medicul de familie al tatălui, în perioada de sarcină a mamei sau după naşterea copilului.
 3. În urma verificării noţiunilor dobândite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultură.
 4. În cazul în care tatăl are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesară absolvirea cursului de puericultură, ci numai obţinerea atestatului în condiţiile prevăzute la alin. (3).
 5. Atestatul reprezintă actul doveditor prin care se constată însuşirea noţiunilor prevăzute la alin. (1) şi cuprinde, împreună cu această constatare, datele personale din cartea de identitate a tatălui, locul său de muncă, data eliberării, semnătura şi parafa medicului de familie.