Cursul nostru de ingrijire a nou-nascutului tratează aspectele de baza ce tin de fiziologia si nevoile concrete ale unui bebelus, alaturi de aspectele psihologice si emotionale ale dezvoltarii lui.

Cu dorinta de a insufla parintilor incredere in capacitatea lor de a-si ingriji copilul, vrem sa transmitem informatii sustinute de forurile internationale de sanatate fizica si psihica si sa va antrenam in exercitii practice pregatitoare, cu multa empatie si rabdare pentru a raspunde tuturor temerilor, ingrijorărilor si intrebarilor voastre.

Tematica urmarita la curs:

 • Adaptarea nou-nascutului de la viaţa intrauterina la viata extrauterina din punct de vedere fizic si emotional
 • Perioada de adaptare acasa: ingrijiri, baita, schimbatul scutecului, masajul bebelusului, colicile, ingrijirea buricului
 • Nevoile nou-nascutului si nevoile parintilor
 • Plansul bebelusului
 • Somnul bebelusului
 • Purtatul bebelusului
 • Comunicarea cu bebelusul
 • Semnale de alarma

Acest curs se adreseaza gravidelor aflate in ultimul trimestru de sarcina cat si taticilor. Cursul dureaza trei ore.

Cursul este destinat doar viitorilor parinti.

Trainer:

Urmatoarele cursuri:

 • 15 februarie, ora 18:30
 • 27 februarie, ora 18:30

Pret : 150 lei de persoana sau cuplu

Pret pachet curs pregatire travaliu & naştere (Lamaze) + curs îngrijiri bebe : 350 lei (9 ore de curs) de persoana sau cuplu

Inscrieri: 

E-mail: contact@pravaliaparintilor.ro

Telefon: 0747875829

Nu rata sa afli tot ce ai nevoie sa ştii despre initierea alaptarii la Cursul GRATUIT despre alaptare.

De asemenea, daca vrei sa afli mai multe despre travaliu si nastere, pe langa informatiile de ingrijire a bebelusului te asteptam la Cursul pentru pregatirea travaliului si nasterii .

La finalul cursului, tatal va primi o adeverinta care atesta participarea lui la cursul de puericultura si un atestat de puericultura necompletat. Cu acestea el va trebui sa se indrepte catre medicul de familie pentru completarea atestatului de puericultura in vederea prelungirii concediului de paternitate, conform urmatoarelor articole din HG 244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999:

Articolul 6

 1. Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal plătit de 15 zile lucrătoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura.
 2. Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singură data, indiferent de numarul copiilor titularului.

Articolul 7

 1. Cursul de puericultura consta în prezentarea unor notiuni elementare teoretice si practice necesare in vederea ingrijirii copilului mic, in vederea participarii efective a tatalui la ingrijirea propriului copil nou-nascut.
 2. Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
 3. In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
 4. In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
 5. Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) şi cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.