Doula

Suntem langa tine, avem incredere in tine si bebelusul tau, nu ne suparam daca faci zgomot, nu ne miram daca te comporti ca „de pe-o alta planeta”, avem multă rabdare si inţelegem ca tu si bebelusul tau aveti de trecut impreuna un examen greu dar urmat de multe satisfactii.

De ce? Pentru ca….

…cercetarile bazate pe dovezi au demonstrat ca una dintre cele sase practici care conduc catre o experienta a nasterii satisfacatoare este reprezentata de acordarea unui sprijin continuu in travaliu si nastere din partea unei persoane apropiate, de incredere, o figura materna sau o doula, persoana specializata in insotirea femeilor in aceasta perioada. 

In timpul travaliului femeia are nevoie sa se simta in siguranta, fara a fi observata pentru ca hormonii nasterii sa se elibereze intr-un ritm sustinut si sa asigure un parcurs linistit si firesc al acestui proces.

Doula este prezenta pentru ca femeia sa isi poata accesa cat mai usor intelepciunea interioara de a da naştere, sa intre in contact cu ea insasi si sa transceada pentru a trai nasterea absolut firesc si non-traumatic. In preajma unei doule femeia aflata in travaliu se va simti ocrotita, incurajata, inteleasa si acceptata in orice forma de manifestare a ei. Cum? Prin starea “contagioasa” a doulei de calm, rabdare, liniste si continere. Fara a observa. Fara a judeca. Uneori chiar si fara a vorbi. Este ceea ce permite ca procesul fiziologic, hormonal al nasterii sa se desfasoare nestavilit.

Doula isi asuma acest rol din momentul in care este chemata – acasa (prima parte a travaliului), apoi la spital, pana la 1-2 ore dupa nastere, in functie de necesitati.

Livia Tobosaru: 0723248073