Doula

Suntem lângă tine, avem încredere în tine şi bebeluşul tău, nu ne supărăm dacă faci zgomot, nu ne mirăm dacă te comporţi ca „de pe-o altă planetă”, avem multă răbdare şi înţelegem că tu şi bebeluşul tău aveţi de trecut împreună un examen greu dar urmat de multe satisfacţii.

De ce? Pentru că….

…cercetările bazate pe dovezi au demonstrat că una dintre cele şase practici care conduc către o experienţă a naşterii satisfăcătoare este reprezentată de acordarea unui sprijin continuu în travaliu şi naştere din partea unei persoane apropiate, de încredere, o figură maternă sau o doula, persoană specializată în însoţirea femeilor în această perioadă. 

În timpul travaliului femeia are nevoie are nevoie să se simtă în siguranţă, fără a fi observată pentru ca hormonii naşterii să se elibereze într-un ritm susţinut şi să asigure un parcurs liniştit şi firesc al acestui proces.

Doula este prezenta pentru ca femeia să îşi poată accesa cât mai uşor înţelepciunea interioară de a da naştere, să intre în contact cu ea însăşi şi să transceadă pentru a trăi naşterea absolut firesc şi non-traumatic. În preajma unei doule femeia aflată în travaliu se va simţi ocrotită, încurajată, înţeleasă şi acceptată în orice formă de manifestare a ei. Cum? Prin starea “contagioasă” a doulei de calm, răbdare, linişte şi conţinere. Fără a observa. Fără a judeca. Uneori chiar şi fără a vorbi. Este ceea ce permite ca procesul fiziologic, hormonal al naşterii să se desfăşoare nestăvilit.

Doula îşi asumă acest rol din momentul în care este chemată – acasă (prima parte a travaliului), apoi la spital, până la 1-2 ore după naştere, în funcţie de necesităţi.

Livia Tobosaru: 0723248073