Gimnastica prenatala

Gimnastica postnatală se adresează atât mămicilor care doresc să îşi recapete forma corporală de dinaintea sarcinii sau să îşi îmbunătăţescă tonusul muscular după naştere cât şi mămicilor care se confruntă cu anumite patologii specifice:

  • hipotonia musculară a drepţilor abdominali
  • hernie ombilicală
  • diastaza abdominală

Diastaza abdominală este o afecţiune specifică sarcinii care se manifestă prin depărtarea muşchilor drepţi abdominali. O dată cu debutul trimestrului II de sarcină cavitatea abdominală se mărește în volum și este supusa presiunii create de sacul uterin. O dată împinsă în exterior linia albă a mușchilor drepţi abdominali acasta se întinde spre rupere în special în ultima parte a sarcinii. Multe mamici nici nu sesizeaza că au o afecţiune însă foarte important este ca recuperarea sa înceapă imediat. Dacă țesutul se cicatrizeaza în prezenta acelei fisuri, abdomenul va fi inestetic, iar  în cazuri mai grave chiar periculos pentru sănătatea mamei.

Pentru a vedea dacă aveți sau nu diastază abdominală trebuie să vă întindeţi pe spate și sa încercați sa vedeți dacă mușchii sunt departati prin punerea a 2 degete lipite în zona superioară ombilicului. Dacă cele 2 degete îsi fac loc în fosa creată prin ruperea liniei albe înseamnă ca diastaza se poate recupera cu exercițiu fizic. În caz de necesitate se vor aplica benzi kinetologice. Dacă fosa este mai mare de atât înseamnă că apropierea drepţilor abdominali trebuie făcută prin sutura chirurgicală. În cazul din urma trebuie consultat medicul, exercițiul fizic fiind total contraindicat.

Numărul de şedinţe necesar pentru recuperarea afecţiunilor depinde de stadiul patologiei. Acesta va fi evaluat la prima şedinţă şi se va face o recomandare în acest sens, pentru obţinerea unui rezultat satisfăcător.

Durata:50 min/şedinţă

Preţ:

100 lei/şedinţă individuală

70 lei/ şedinţă grup

Abonament min. 5 şedinţe –  15% reducere

Aplicarea benzii kineziologice: 25 lei

Trainer: Kinetoterapeut Cristina Toma

Programări:

0761359359