Curs Lamaze

Cursul de pregatire pentru travaliu si naştere cuprinde 6 ore, structurate în doua şedinţe saptamanale, a câte 3 ore fiecare, după cum urmează:

Şedinţa 1: Anatomia şi fiziologia travaliului şi naşterii, tot ce trebuie să ştii despre funcţionarea corpului tău

Şedinţa 2: Intervenţiile medicale şi măsurile de confort: tot ce ai de făcut în travaliu, indiferent de cum decurg lucrurile

 

Urmatoarele cursuri:

9 iulie, ora 13:00  (a doua sedinta pe 16 iulie)

 

Preţ: 300 lei (6 ore de curs) de persoana sau cuplu

Preţ pachet curs naştere + curs îngrijiri bebe (puericultura): 350 lei (9 ore de curs) de persoana sau cuplu

 

 REDUCERE la plata prin TRANSFER BANCAR a unui AVANS la înscriere pentru PACHETUL DE SERVICII CURS PREGĂTIRE PENTRU TRAVALIU ŞI NAŞTERE + CURS ÎNGRIJIRE BEBE: 10% pentru virarea plăţii integrale a cursului din valoarea pachetului

….atât timp cât plata se face cu DOUĂ SĂPTĂMÂNI ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA CURSULUI. Detaliile de plată le vom trimite pe email, la cerere.

!!!Reducerile si promotiile nu se cumuleaza, se aplica cea mai mare.

Programari:

0747875829

contact@pravaliaparintilor.ro

 

Îţi vom spune un secret: tu deja ştii cum să naşti ! Şi să alăptezi. Şi să-ţi îngrijeşti bebeluşul. Serios. Dacă felul în care femeile dau naştere nu s-ar fi schimbat radical în ultima sută de ani, nici nu ar mai fi fost nevoie să vii la cursul nostru. Însă situaţia s-a schimbat, şi acum rostul unui curs despre travaliu şi naştere este de a-ţi aduce ţie aminte cât de deştept este corpul tău dacă ai încredere în el şi dacă ştii ce să ceri de la cei care te înconjoară în acele momente.

Ce vei primi într-un curs de pregatire pentru travaliu si naştere?

  • Informaţii despre aceste subiecte adresate ambilor parteneri;
  • Informaţii despre locul în care vei naşte, despre rutinele specifice maternităţilor şi cele mai bune strategii de a obţine cât mai mult din ce e firesc pentru tine şi bebeluşul tău în condiţii de siguranţă;
  • O doză de încredere în tine şi de optimism
  • O viziune clară asupra planului tău de naştere şi asupra modalităţilor de a-l duce la împlinire
  • Sprijin în luarea unor decizii informate
  • Un suport de curs

Examenul de practică se va susţine la câteva săptămâni după finalizarea cursului. ????

Nu ne propunem să te şcolim. Îţi dovedim că ştii deja ce trebuie să faci şi îţi dăm încrederea şi curajul că poţi.

Informaţiile pe care noi le împărtăşim sunt bazate pe studiile de mare amploare stocate în Librăria Cochrane şi în baza de date Primal Health Research, pe recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale UNICEF. Încrederea şi optimismul îl transmitem prin noi înşine. Când ne vei cunoaşte, vei înţelege cum ???? Restul vin de la sine.

Cursurile sunt susţinute de:

Te asteptăm şi la cursul gratuit despre initierea alăptarii.

Şi deasemenea, la cursul despre ingrijirea nou-nascutului (puericultura).

———-

Impresii

Draga Claudia,

Eu şi Andrei îţi mulţumim şi nu putem să exprimăm în cuvinte cât de nepreţuit a fost sprijinul şi ajutorul tău la naştere şi cât de recunoscători suntem pentru tot ceea ce ai făcut pentru noi…

Suntem foarte norocoşi că am avut ocazia să participăm la cursul Lamaze susţinut de tine; informaţiile pe care le-am obţinut la acest curs mi-au schimbat radical atitudinea faţă de naştere!

Înainte de a începe cursul, eram destul de resemnată la gândul că voi naşte într-un spital de stat şi că va trebui să mă adaptez la regulile şi obiceiurile de acolo. De fapt, nici nu prea ştiam exact ce urmează să se întâmple, decât ceea ce îmi imaginam şi ceea ce auzisem din povestirile rudelor, prietenelor, cunoştiinţelor, eventual discuţii pe forumuri… Cursul Lamaze pe care l-ai susţinut într-o atmosferă atât de relaxată şi prietenoasă ne-a oferit toate informaţiile de care aveam nevoie astfel încât să putem întelege procesul în sine; am aflat că naşterea este un proces natural absolut minunat şi nu trebuie să fie o experienţă traumatizantă; am înţeles că avem dreptul de a face alegeri, de a lua decizii, de a refuza, de a cere, şi că nu trebuie să luăm de bun tot ceea ce se încearcă a ni se impune! Dacă înainte de curs priveam naşterea ca ceva prin care trebuie să trecem, de care ne era puţin teamă, după curs, eram complet informaţi şi documentaţi, pregătiţi şi aşteptam cu nerăbdare să se întâmple fericitul eveniment! Felicitări pentru un curs foarte bine documentat şi extrem de interactiv şi practic! Chiar dacă la curs am avut impresia că nu voi fi niciodată în stare să aplic măsurile de confort şi exerciţiile de respiraţie, se pare că în momentul travaliului au venit ca ceva absolut normal şi firesc.

În ceea ce priveşte sprijinul la naştere, îţi mulţumesc că ai fost alături de noi pe parcursul travaliului şi în timpul naşterii;  nu am să uit niciodată vocea ta caldă care îmi şoptea „Te descurci minunat!”; prezenţa ta pe parcursul travaliului mi-a dat încrederea de care aveam nevoie că totul va fi bine şi m-a ajutat să depăşesc cu bine acel moment critic când mi se părea că nu voi reuşi! Până în acel moment nu înţelegeam pe deplin înţelesul expresiei „prietenă la naştere”, acum însă ştiu că naşterea lui Andrei ne-a adus împreună şi a legat între noi o prietenie pe viaţă!

Înarmaţi cu informaţiile de la curs şi cu nepreţuitul tău sprijin, am reuşit să facem în aşa fel încât naşterea să fie aşa cum ne-am dorit-o şi chiar mai mult decât atât!

Îţi mulţumim încă o dată.Te-am recomandat şi te voi recomanda, atât pe tine cât şi echipa, şi sper din tot sufletul să reuşiţi să schimbaţi mentalităţi şi să convingeţi cât mai multe cupluri de viitori părinţi că naşterea naturală este minunată şi este cea mai potrivită atât pentru mamă cât şi pentru copil şi chiar şi pentru tată.

Cu drag,

Monica, fericita mamă a lui Andrei

———-

Înainte de a naşte am participat la cursul Lamaze şi bine am făcut, pentru că m-a ajutat enorm. Luni bune, când eram însărcinată, nu mă gândeam prea mult la ce mă asteapta când va veni pe lume mititica. Pur şi simplu mă bucuram de statutul de graviduţă, dar mai spre sfârşitul sarcinii am început să conştientizez că viaţa mea şi a soţului se va schimba radical. Aveam o mie şi una de întrebări despre ce vom face când va veni bebeluşa acasă, când ne vom trezi doar noi trei şi nu vom şti cum să ne purtăm cu ea, când plânge de foame, sau că ar vrea puţină atenţie…După primele şedinţe de curs am început să mă mai relaxez şi să nu mai consider că nu ştiu absolut nimic despre creşterea unui copil, pentru că am plecat de acolo cu multe răspunsuri despre cum pui un scutec, cum se face băiţa, cum alăptezi  şi cumva am căpătat încredere în mine, pentru că am înţeles că multe lucruri se simt şi vin natural, ceea ce s-a şi întâmplat. Pentru graviduţele care vor să nască natural cursul este foarte util, pentru că sunt prezentate multe tehnici de relaxare în travaliu, dar la fel de util este şi pentru celelalte graviduţe, pentru că acest curs te pregăteşte pentru primele zile în care apare bebeluşul şi tendinţa de dezorientare a părinţilor este mare. Sunt fericită că nu am suferit de depresie după naştere şi mă gândesc că am sărit această etapă pentru că m-am simţit pregătită şi am avut încredere în instinctul de mămică. Vă sfătuiesc, în cazul în care urmaţi cursul, să luaţi notiţe pentru că sunt multe informaţii şi vă vor folosi cu siguranţă.

LAVINIA

———-

Naşterea în sine a fost mult mai uşoară decât mă aşteptam, dar asta nu înseamnă ca nu am simţit nimic […] Acum, după ce a trecut totul, concluziile pe care le-am tras sunt:

  • exerciţiile de respiraţie au fost de foarte mare ajutor;
  • contracţiile foarte puternice au fost destul de puţine, poate numărate pe degetele de la mâini
  • nu există “reţeta” unui travaliu perfect. […]
  • şi nu în ultimul rând: sprijinul Claudiei a fost extraordinar. Şi eu şi Bogdan suntem mai mult decât convinşi că în absenţa ei experienţa ar fi fost destul de neplăcută. M-a ajutat să mă concentrez, să mă relaxez, să nu uit să respir şi m-a încurajat în permanenţă.

Acum, experienţa cu bebe! Am avut şi eu problemele mele cu alăptatul, în principal din cauza faptului că Mihaela era puţin mai leneşă şi adormea în loc să mănânce şi nu reuşeam mai deloc să o ţin trează. Evident, se agita foarte des că îi era foame. Cu ajutorul Ralucăi, am trecut şi peste perioada asta. Mi-a arătat poziţia corectă la sân, mi-a dat tips and tricks despre cum să o ţin trează sau cum să o hrănesc în cazul în care efectiv nu poate fi trezită.

ANCA

———-

M-am trezit şi eu ca toate viitoarele mămici în vâltoarea sfaturilor şi recomandărilor celorlalte mămici. Cel mai bun sfat a fost să particip la cursurile Lamaze. Nu ştiam exact despre ce este vorba, doar că alături de partener poţi învăţa multe lucuri şi mi-a fost de ajuns.  Raluca a fost instructoarea noastră, şi ea mămică a 2 copii, împărtăşindu-ne cu toată căldura experienţele ei şi ale tuturor participantelor la curs. Pe lângă multitudinea de mituri care au fost demontate unul câte unul, am învăţat atât de multe despre corpul meu, despre ce se întâmplă cu el pe parcursul sarcinii, la naştere si după, iar curajul meu a ajuns pe cele mai înalte culmi mai ales fiindcă mă puteam baza acum pe informaţii coerente, adevărate, confirmate de foste participante la curs care au născut şi au venit să ne împărtăşească experienţele lor. Te simţi foarte bine mai ales că ţi se răspunde la orice întrebare, înveţi cum să discuţi cu medicul tău, înveţi să îţi ceri drepturile ca şi mămică ce va aduce pe lume o nouă fiinţă care merită tot ce-i mai bun. Am fost şi eu cu partenerul meu şi m-a ajutat să ştiu că are aceleaşi informaţii, că mi le poate reaminti în momente mai dificile, că ştie tipurile de respiraţii, metode de confort în travaliu şi câte şi mai câte. A venit şi momentul cel mai important şi naşterea a avut loc atât de natural încât parcă ştiam toţi paşii. M-a luat prin surpridere faptul că a fost atât de rapid, probabil foarte importantă a fost şi mişcarea, de aceea vă recomand ca şi mămică ???? să faceţi gimnastică prenatală.  Am fost stăpână pe mine, am luat decizii pentru mine şi bebeluş în acele momente şi experienţa mi s-a părut minunată, prin urmare, după doar 10 luni de la naştere mă pregătesc de a doua peste câteva luni, doar nu se putea să nu-i fac o surioară sau un frăţior fetiţei mele :D.

Emilia