De ce un curs de puericultura a emotiilor parinti&bebe? Intr-un spatiu care abunda in informatii despre cresterea si ingrijirea copilului-mic, dar mai putin despre dificultatile pe care le intampina parintii in efortul pe care il depun pentru indeplinirea standardelor trasate de societate in ceea ce priveste parenting-ul, venim in intampinarea nevoilor parintilor cu o prezentare din perspectiva psihologica a principalelor etape in dezvoltarea psihoemotionala a copilului mic si despre dificultatile intampinate de parinti in relatia cu copii lor dar si in relatia dintre ei si despre transformarile traite in plan personal o data cu nasterea copilului.

O data cu aparitia bebelusului, structura familiei se reconfigureaza. Bebelusul isi comunica nevoile prin plans, si nu intotdeauna acestea sunt usor de inteles. Relatiile din cuplu se schimba. Oboseala incepe sa isi spuna cuvantul pentru ambii parteneri. Presiunea de a fi un bun parinte este mare sau, cel putin, ea poate fi perceputa astfel, in functie de perspectiva fiecarui parinte in parte.

Atat mama, cat si tatal, invata din mers ce inseamna fiecare dintre aceste roluri incercand in acelasi timp sa nu se uite ca parteneri unul pe celalalt. Asteptarile insa pot fi diferite, timpul de comunicare considerabil redus, momentele de conexiune – rare.

Cursul de puericultura a emotiilor parinti&bebe are ca obiectiv crearea unor asteptari cat mai realiste cu privire la primul an de viata al bebelusului, cu tangente la urmatorii doi, din punct de vedere al dezvoltarii psihice si al schimbarii dinamicii relationale in cuplu.

Cum ne propunem sa facem asta?

In primul rand prin oferirea unor informatii-reper clare despre dezvoltarea psihica a bebelusului si a modalitatilor prin care acesta isi comunica nevoile, si in al doilea rand prin oferirea unui sprijin (informational si psihologic) in anticiparea si gestionarea eventualelor dificultati de comunicare ale  partenerilor in cuplu si de relationare.

Ce subiecte vom aborda la acest curs de puericultura a emotiilor parinti&bebe?

Despre bebelus:

 1. Nevoile bebelusului si comunicarea cu bebelusul
 2. Semnificatia plansului bebelusului si somnul lui
 3.  Dezvoltarea atasamentului in primul an de viata. Limite.
 4. Anxietatea de separare, inscrierea la cresa/gradinita
 5. Echilibrul dintre limite si libertati, nevoia de explorare
 6. Diverse “milestones” in dezvoltarea psihologica si semne de alarma

Despre parinti

 1. Vulnerabilitatea emotionala in primul an de parintit (depresie, anxietate, stres postnatal – pentru mama dar si pentru tata)
 2. Nevoile partenerilor de cuplu si comunicarea lor
 3. Gestionarea conflictelor
 4. Trasarea prioritatilor in familie si configurarea rolurilor de parinti
 5. Conditionarile din trecut in rezolvarea problemelor din prezent
 6. Sexualitatea in cuplu dupa nastere

Despre relatii

In cadrul prezentarii vei primi informatii bazate pe studii si cercetari psihologice in acord cu tematica propusa. In vederea unei evaluari si a obtinerii unor solutii personalizate la dificultatile cu care te confrunti, Psih. Claudia Necula este disponibila pentru sedinte de psihoterapie individuale/de cuplu/de copil/de familie.

In cadrul acestui curs de puericultura a emotiilor parinti&bebe sunt asteptati parinti si viitorii parinti. Bebelusii pana intr-un an sunt bineveniti si ei in masura in care pe parcursul prezentarii se poate asigura un ambient propice comunicarii. O camera este disponibila pentru ingrijirile acordate lor. Pe perioada pandemiei insa, cursul se desfasoara exclusiv ONLINE!

Trainer: Psihoterapeut Claudia Necula

Durata: 3 ore

Program:

25 iulie, ora 9:15

Pret: 160 lei/persoana sau cuplu de parinti

Inscrieri:

Telefon 0724883108

Email: contact@pravaliaparintilor.ro

Pentru confirmarea rezervarii este necesar sa achitati minimum 50% din contravaloarea cursului/atelierului. Detaliile de plata:

PRAVALIA PARINTILOR SRL
CUI 28337945
BANCA TRANSILVANIA
IBAN RO06BTRL04101202D15788XX
La detaliile de plata va rugam sa specificati numele cursului si data acestuia. In cazul in care efectuati plata pentru o alta persoana, va rugam sa specificati si numele de familie al acesteia.

Programare