Curs despre alaptare
Consultant in lactatie certificat IBCLC si moasa: Livia Tobosaru

Cercetarile bazate pe dovezi au demonstrat faptul ca reflexul de supt se manifesta cel mai pregnant in primele doua ore dupa nastere. De aceea, recomandarile forurilor internationale avizate (Organizaţia Mondiala a Sanatatii, UNICEF) subliniaza necesitatea absoluta a punerii bebelusului la san inca din prima jumatate de ora dupa nastere, pana cel tarziu la doua ore dupa nastere.

Deasemenea, este dovedit faptul ca bebelusul nou-nascut are memoria ultimului supt, astfel incat interferenta altor dispozitive de hranire (de ex. biberon) trebuie evitata in primele 6 saptamani de viata. Bebelusii pusi pe pieptul mamei imediat dupa nastere au capacitatea de a ajunge la san si de a prinde sanul imediat, initiind astfel alaptarea intr-un interval de 10 – 60 minute.

Este recomandat ca alaptarea sa fie exclusiva pana la 6 luni, iar apoi, alaturi de o diversificare treptata sa continue pana la doi ani si mai mult, atat cat mama si copilul isi doresc.

In situatia in care bebelusul a fost separat de mama pe parcursul sederii in spital, in cazul in care bebelusul nu a fost alaptat la cerere sau i s-a administrat lapte praf pot apărea dificultati in primele zile/saptamani acasa in ceea ce priveste alaptarea (pozitionare la san dificila, impresia de insuficienta/inconsistenta a laptelui matern, rani pe san, furia laptelui, bebelusul refuza sanul etc.) Mai tarziu, pe masura ce saptamanile trec si dificultatea nu a fost depasita cu succes, pot aparea situatii in care bebelusul sa nu ia suficient in greutate, cantitatea laptelui sa scada pe masura ce cererea bebelusului este mai mica fiind hranit cu lapte praf concomitent sau pur si simplu alaptarea sa para prea grea!

Insa laptele matern este biospecific şi biodisponibil, este cel mai hranitor si mai sanatos aliment pe care mama il poate oferi bebelusului ei, incomparabil cu orice formula de lapte praf.

In oricare din aceste situatii consilierul in alaptare iti poate fi alaturi pentru a depasi dificultatile cu care te confrunti si pentru ca bebelusul tau sa primeasca ce ii este dat de la natura sa primeasca.

Suntem convinse ca iti poti alapta bebelusul! Contacteaza-ne sa te convingi şi tu!

Pret: 
300 de lei/sedinta in Bucuresti, 350 de lei/sedinta in Ilfov

Pretul include:

  • plan personalizat cu recomandari scrise pentru alaptare
  • recomandari pentru ingrijirea bebelusului
  • factura fiscala (la cerere) si bon fical
O sedinta dureaza aproximativ doua ore.
Programari: tel 0723248073