Resursele pentru a te dezvolta ca parinte le intalnesti peste tot in jurul tau. In carti, pe blog-uri, la evenimente si conferinte special dedicate parintilor. Pe masura ce devine din ce in ce mai clar care este standardul unui “bun parinte” aprobat de societatea in care traim, presiunea creste. Cu totii ne dorim sa fim parinti buni pentru copiii nostri. De cele mai multe ori constatam insa ca intampinam blocaje in incercarea noastra de a aplica ceea ce citim, aflam din sursele bogate de informare din jurul nostru. Constientizam ca vrem, dar nu putem. Sau ca incercam, dar nu ne iese.

De multe ori in acest parcurs apare vina, frustrarea, neputinta si ne dam seama ca nu suntem acel parinte care ne doream sa fim. Constatam ca solutiile universale nu ni se aplica, pentru ca noi suntem unici, si copiii nostri, asemenea.

Iti propun o serie de intalniri in cadrul carora sa afli informatii concrete despre marile provocari ale rolului de parinte, in societatea de azi, despre etapele de dezvoltare psihoemotionala ale copilului si despre nevoile lui in raport cu acestea, despre temperamentele copiilor si modurile lor de manifestare, despre cum sa recunosti problemele familiale, relationale sau de dezvoltare din timp si cum sa te raportezi la ele, despre vulnerabilitatile tale, ca parinte si modalitatile prin care sa le gestionezi astfel incat sa iti construiesti mai departe o relatie sanatoasa atat cu copiii cat si cu partenerul de viata sau cu proprii parinti.

Aceste ateliere sunt menite sa ofere repere despre dezvoltarea psihoemotionala a copilului, despre lumea interioara a adultului si mecansimele ei de functionare si despre abilitatile de comunicare, pentru ca tu sa poti sa iti dai seama, mai departe, ce iti doresti sa schimbi la tine, cum iti poti ajuta copilul sa se dezvolte si cum poti sa imbunatatesti relatia voastra.
Scopul: un copil (sau mai multi 🙂 ) si doi parinti echilibrati emotional!

Intalnirile vor fi interactive, vor cauta solutii personalizate si vor avea in cuprins o baza teoretica conforma cu tema centrala si se vor dezvolta apoi pe intrebarile participantilor in acord cu aceasta tema.

Grupa de participanti cuprinde maximum 5 persoane astfel incat sa ne putem concentra eficient pe situatiile prezentate. Ne dorim o continuitate a grupei pe parcursul a catorva sedinte (se vor stabili de comun acord cu grupa in cadrul primei intalniri) pentru a urmari evolutia fiecarei familii in parte si pentru a adapta solutiile in conformitate cu nevoile.

Tema intalnirii din 27.01.2019, ora 18.15: Reglarea emotiilor

  • Ce inseamna reglarea emotiilor si la ce ne foloseste?
  • Diferente psihoemotionale intre copii in functie de grupe de varsta si temperament
  • Strategiile de reglare emotionala si exercitii de punere in practica
  • Piedicile pe care le intampina parintii (cu ei insisi si in dinamica interactiunii lor) in sustinerea reglarii emotionale a copiilor si modalitati de gestionare a lor – exemple pe baza experientelor participantilor

Durata: 2 ore

Coordonator: Psihoterapeut Claudia Necula

Pret: 100 lei/atelier (pentru cupluri, 150 lei/atelier)

Inscrieri:

Telefon: 0724883108

Email: contact@pravaliaparintilor.ro

Confirmarea inscrierii se va face dupa plata in avans de 50% din contravaloarea atelierului. Datele necesare platii vor fi comunicate pe mail/telefonic.

Programare