Acesta este un atelier de lucru care se adresează în special părinţilor care au unul sau mai mulţi copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani. Atât pentru părinţi cât şi pentru bebeluşi această perioadă este marcată de multiple schimbări, adaptări şi readaptări. Explozia de achiziţii cognitive şi motorii, dificultatea de exprimare, trecerea bruscă de la o stare emoţională la alta a bebeluşului/copilului provoacă în mod constant părinţii, făcându-le viaţa pe cât de frumoasă pe atât de plină de întrebări (“Dar oare….e ok ce se întâmplă?”). Toate acestea în contextul în care părintele îşi doreşte să procedeze cât mai bine astfel încat micul său copil să ajungă peste ani un adult echilibrat.

Cum putem să ne ajutăm copiii pentru a se dezvolta ca fiinţe autonome, proactive, empatice şi creative, cum putem să sădim seminţele unei vieţi sănătoase din punct de vedere psihic, acestea sunt preocupările noastre.

Vom aborda împreună teme spinoase şi pe alocuri controversate, cum ar fi:PageLines- Antonia5.jpg

  • Somnul bebeluşului şi al copilului mic
  • Plânsul bebeluşului şi al copilului mic
  • Interpretarea nevoii de contact (“răsfăţ” şi “şantaj emoţional”)
  • “buretele emoţional” şi comunicare
  • relaţia cu mâncarea
  • ataşament şi autonomie
  • eliminările fiziologice
  • relaţia dintre nevoi-limite-libertăţi
  • disciplina pozitiva

…. Şi multe altele, în funcţie de întrebările şi preocupările părinţilor participanţi.

Abordarea acestor subiecte vă va ajuta să înţelegeţi care este mecanismul construirii încrederii în sine a copilului, pornind de la înţelegerea nevoilor de bază ale acestuia.. Dezbaterea lor alături de ceilalţi părinţi şi de un psiholog vă va ajuta să identificaţi pârghiile de care aveţi nevoie, în familia dvs., pentru a-l ajuta pe copil să dezvolte o personalitate echilibrată.

Deşi poate că fiecare părinte va înţelege mai mult despre el însuşi participând la acest atelier, el nu se doreşte a fi nici un grup complex de psihoterapie, nici un simplu grup de suport ci mai degrabă un mediu în care veţi întâlni un psiholog, care este şi psihoterapeut, cu experienţă în lucrul cu părinţii dar şi cu copiii, care vă va transmite cunoştinţele sale şi va primi cu bucurie întrebările voastre.

Atelierul durează două ore.

Trainer: Psihoterapeut si Psiholog Simona Dumitru

Următorul atelier:

Preţ: 50 lei/persoană; 80 lei/cuplu (in care a doua persoană poate fi şi bunica sau bona sau altă persoană care petrece mult timp cu copilul)

Programări la telefon 0737 01 79 30  sau prin email: contact@pravaliaparintilor.ro