Gimnastica prenatala
Trainer: Cristina Toma, kinetoterapeut

Din punct de vedere medical sarcina este considerata o stare speciala a organismului. Programul kinetoprofilactic are in vedere imbunatatirea starii generale de sanatate si dezvoltarea controlului asupra corpului atat in repaus cat si in miscare. Adaptarea organismului la noile conditii se face mai usor daca gravida stie la ce se expune atunci cand ramane insarcinata si daca acorda o atentie deosebita celor noua luni de sarcina. Variabila hormonala are efect atat la interior cat si la exterior. Apar schimbări de statica incepand cu trimestrul II de sarcina, schimbari care pot avea repercusiuni in timp. Fie ca este vorba de dureri de spate asociate cu furnicaturi la nivelul bratelor, pierderea de urina, sau chiar extinderea exagerata a muschilor abdominali, gravida trebuie sa stie şi sa previna sau să evite instalarea acestor afecţiuni.

Organismul este setat ca in primele luni dupa nastere sa  isi refaca rezerva de energie anterioara sarcinii dar si forma fizica, fie ca vorbim de tonus muscular sau de restabilirea aliniamentului corporal. In urma cresterii in volum a uterului, majoritatea femeilor dezvolta cifoze sau lordoze lombare, afectiuni care pot fi evitate in timpul sarcinii sau, in cazuri mai severe, tratate in primele luni imediat dupa nastere. Insa putine sunt cazurile cand mamicile au “libertatea”de a-si acorda atentie. Problema majora cu care se confrunta un numar considerabil de mamici este ca la un an dupa nastere sansele de recuperare sunt mici sau presupun un timp si un efort mult mai mare.

Scopul atelierului este de a informa si a preveni aparitia unor afectiuni care au legatura strictă cu perioada sarcinii. Disconfortul resimtit de femeia insarcinata este proiectat ca stare si asupra bebelusului. O postura incorecta poate contribui la aparitia oboselii sau la imposibilitatea de a respira corect si complet ceea ce poate duce la stari de ameteala, la pierderea echilibrului si alte situatii care afecteaza bunastarea gravidei si a bebelusului..

Atelierul este dedicat gravidelor aflate in trimestrul I- II de sarcina si/sau femeilor care intentioneaza sa devina mamici.

Durata cursului este de 3 ore.

Tematica:

  • cateva informatii legate de modificari care apar la nivelul coloanei vertebrale, abdomen, perineu, bazin.
  • afectiuni care pot fi prevenite sau chiar evitate în perioada sarcinii: cifoza, lordoza, diastaza abdominala, incontinenta urinara, sindrom de tunel carpian
  • masuri de preventie: exercitii, masaj, posturari cu sau fara partener (pentru dureri de spate, dureri de sold,  picioare umflate, refacerea tonusului perineal, reflux gastric, etc.)
  • informatii legate de purtatul tocurilor, ridicarea obiectelor de pe jos, pozitii corecte de somn, folosirea mingii de gimnastica, etc.

Doua ore va fi prezentata partea teoretica si o ora va fi dedicata exclusiv exercitiilor.

Urmatorul atelier:

Pret: 90 lei/persoana

Inscrieri:

Tel: 0747875829

Email: contact@pravaliaparintilor.ro