Cercetările bazate pe dovezi au demonstrat faptul că reflexul de supt se manifestă cel mai pregnant în primele două ore după naştere. De aceea, recomandările forurilor internaţionale avizate (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF) subliniază necesitatea absolută a punerii bebeluşului la sân înca din prima jumătate de oră după naştere, până cel târziu la două ore după naştere.

Consiliere in alaptareDe asemenea, este dovedit faptul că bebeluşul nou-născut are memoria ultimului supt, astfel încât interferenţa altor dispozitive de hrănire (de ex. biberon) trebuie evitată în primele 6 săptămâni de viaţă. Bebeluşii puşi pe pieptul mamei imediat după naştere au capacitatea de a se târî spre sân şi de a prinde sânul imediat, iniţiind astfel alăptarea într-un interval de 10 – 60 minute.

Este recomandat ca alăptarea să fie exclusivă până la 6 luni, iar apoi, alături de o diversificare treptată să continue până la doi ani şi mai mult, atât cât mama şi copilul îşi doresc.

În situaţia în care bebeluşul a fost separat de mamă pe parcursul şederii în spital, în cazul în care bebeluşul nu a fost alăptat la cerere sau i s-a administrat lapte praf pot apărea dificultăţi în primele zile/săptămâni acasă în ceea ce priveşte alăptarea (poziţionare la sân dificilă, impresia de insuficienţă/inconsistenţă a laptelului matern, răni pe sân, furia laptelui, bebeluşul refuză sânul etc.) Mai târziu, pe măsură ce săptămânile trec şi dificultatea nu a fost depăşită cu succes, pot apărea situaţii în care bebeluşul să nu ia suficient în greutate, cantitatea laptelui să scadă pe măsură ce cererea bebeluşului este mai mică fiind hrănit cu lapte praf concomitent sau pur şi simplu alăptarea să pară prea grea!

Însă laptele matern este biospecific şi biodisponibil, este cel mai hrănitor şi mai sănătos aliment pe care mama îl poate oferi bebeluşului ei, incomparabil cu orice formulă de lapte praf.

În oricare din aceste situaţii consilierul în alăptare îţi poate fi alături pentru a depăşi dificultăţile cu care te confrunţi şi pentru ca bebeluşul tău să primească ce îi este dat de la natură să primească.

Suntem convinse că îţi poţi alăpta bebeluşul! Contactează-ne să te convingi şi tu!

Preţ: 

  • 200 de lei/şedinţă

O şedinţă durează aproximativ o oră şi jumătate.

Programari: